Семінар 2014


19 березня в Шосткинському інституті СумДУ відбувся ХІ Відкритий студентський науково-практичний семінар кафедри фундаментальних і загальнонаукових дисциплін «Хімія: наука і практика».

У науковому заході взяли участь студенти Шосткинського інституту, Хіміко-технологічного коледжу імені Івана Кожедуба, Конотопського інституту, Сумського державного університету, Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, учні загальноосвітніх навчальних закладів — призери МАН.


Відкрив науковий захід голова оргкомітету Басов А.Г., який привітав учасників і гостей, призвав до плідної співпраці, побажав успіху всім учасникам семінару, а також акцентував увагу на тому, що збірник тез Х відкритого студентського науково-практичного семінару, що проходив у 2013 році, занесено до репозитарію СумДУ. Таким чином, автори отримали всесвітню відомість, а тези було переглянуто (загальна кількість переглядів — 2097) у таких країнах, як Китай, Німеччина, Франція, Англія, Нідерланди, Туреччина, Росія, США та інших.

Для оцінювання робіт було сформоване компетентне журі:
секція 1:
к.т.н., заступник директора з науково-педагогічної роботи Проценко О.М.

к.х.н.,ст. викладач кафедри ХТВМС Тимофіїв С.В.
к.ф-м.н., завідувач кафедри ФЗНД КІСумДУ Бурик І.П.

секція 2:
к.т.н., завідувач кафедри СІТ Худолей Г.М.
к.т.н. Андрусенко О.О.
ст. викладач кафедри ФЗНД Шкіра А.М.

Робота семінару відбувалася в двох секціях, де було заслухано 27 доповідей.

Перша працювала за напрямками:
1. Роль хімії у розв’язанні технологічних аспектів виробництва.
2. Прикладна екологія, охорона навколишнього середовища та ресурсозбереження.
3. Фундаментальні та прикладні питання сучасної фізики.

Друга секція розглядала такі проблеми:
1. Математичні методи в природознавчих науках.
2. Інформатика та інформаційні технології.
Виступи учасників супроводжувалися жвавими дискусіями під час обговорення їх доповідей.

По закінченню виступів відбулася перерва, під час якої всі охочі могли відвідати coffee-break, а кваліфіковане журі визначило кращих доповідачів серед гостей семінару. Роботи студентів ШІСумДУ були представлені поза конкурсом. Призові місця розподілилися таким чином:

Секція 1:

І місце – Мороз Віктор (студент Конотопського інституту СумДУ за доповідь на тему «МОДЕЛЮВАННЯ ЕКСПЛУАТАЦІЙНИХ ХАРАКТЕРИСТИК СОНЯЧНИХ ЕЛЕМЕНТІВ НА БАЗІ НАПІВПРОВІДНИКОВИХ СПОЛУК II-VI ТА З’ЄДНАНЬ НА ОСНОВІ МОЛІБДЕНУ»);
ІІ місце – Петрик Едуард (учениця ШЗШ І-ІІІ ступенів № 5 за доповідь на тему «СИНТЕЗ РЕЧОВИНИ – ПРЕДСТАВНИКА КЛАСУ ГІДРАЗОНІВ З ПОТЕНЦІАЛЬНОЮ БІОЛОГІЧНОЮ АКТИВНІСТЮ»);
ІІІ місце – Дементьєва Анастасія (учениця Шосткинської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів № 1 за доповідь на тему «ЗАБРУДНЕННЯ ФОСФАТАМИ ВОДИ РІЧКИ ШОСТКА»).

Секція 2:

І місце – Ремньов Богдан (студент ХТК ШІ СумДУ ім. І. Кожедуба за доповідь на тему «ЛАБОРАТОРНИЙ КОМПЛЕКС ДОСЛІДЖЕННЯ РЕГУЛЮВАННЯ ТЕМПЕРАТУРИ НА ОСНОВІ ЕМУЛЯТОРА ПЕЧІ ЕП10 І РЕГУЛЯТОРУ ОВЕН ТРМ210»);

ІІ місце – Слуцький Дмитро (учень Шосткинської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів № 1 за доповідь на тему «НАВЧАЛЬНИЙ ДОДАТОК З ПЕРЕВІРКИ ЗНАНЬ ДЛЯ МОБІЛЬНИХ ПРИСТРОЇВ НА БАЗІ ОС ANDROID»);
ІІІ місце – Афанасьєв Максим (за доповідь на тему «ТОПОЛОГІЧНІ ІНДЕКСИ І ТЕОРІЯ ГРАФІВ В ХІМІЇ»).

Переможці були нагороджені грамотами та фірмовими блокнотами семінару.
За матеріалами семінару видано «Збірник тез доповідей ХІ відкритого студентського науково-практичного «Хімія: Наука і Практика», м. Шостка, 19 березня 2014 р.», що є офіційним науковим виданням СумДУ.

Щиро вітаємо всіх учасників XІ відкритого студентського науково-практичного семінару «Хімія: наука і практика»! Бажаємо плідної праці, творчих успіхів, наукових досягнень у галузі розвитку сучасних досліджень та прикладних технологій.

Перед початком семінару

Відкриття семінару

Нагородження